Kestopigmentointi

Kestopigmentointi ei ole sinisten tribaalien tatuointia otsaan, vaan kasvojen kauniiden piirteiden korostamista ja epäkohtien piilottamista.

Mikä voi olla surullisempaa kun huoneeseen astuvat ensin kulmat, ja sen jälkeen nainen?

Kulmat tekevät kasvot. Ei silmät, eivätkä huulet, vaan kulmat.

Kulmakarvojen pigmentointi aloitetaan kasvojen anatomian ja piirteiden analysoinnista. Eli kasvoja ”luetaan”. Otan huomioon koko persoonallisuus ja asiakkaan toivomuksia. Suunnitelemme asaikkaan kanssa hänelle sopivaa kulmien muotoa ja tarvittaessa mahdollisuuksia nuorentaa kasvot. Tarkka piirtäminen vie aikaa. Vasta hyväksynnän jälkeen puudutan ja sen jälkeen rupean pigmentoimaan.

Kestopigmentointi koostuu kahdesta käsittelykerrasta: ensimmäinen on pohjatyötä ja toinen – huolto, jolloin laitetaan ihoon optimaalinen määrä pigmenttiä. Silloin iho ottaa vastaan sitä paremmin ja nopeammin. Paranemisen jälkeen kk:n kuluttua saamme halutun tuloksen.

Viikon kuluttua väri väälenee huomattavasti, koska ihonalaiset verisuonet paranevat. Myös paranee pintahaava ja lähtee kuori  joka on pinnalle jääneellä pigmentillä värjättyä ”kelmua”. Pigmenttiä kuljetetaan dermikseen, johon se asettuu 28 päivän kuluessa (solun sykli) ja tuon ajan kuluttua väri kuultaa ihon läpi. Iho on tietynlainen suodatin, jonka väri riippuu elimistön omien pigmenttien (hemoglobiinin, karoteenin,  melaniinin jne) määrästä. Kk:n kuluttua väri vaalenee lisää ja alkuperäisestä väristä voi jäädä enää noin 40 – 50%. Silloin tehdään huolto.

Joskus tarvitaan toinenkin huolto, Se riippuu ihon ominaisuuksista: miten hyvin iho ottaa vastaan pigmenttiä ja se pysyy siinä. Toimenpiteet, jotka on suoritettu kahden kuukauden kuluessa kestopigmentoinnista ovat huoltoja. Yli kahden kk:n kuluttua toimenpiteestä työ on värin vahvistamista.

Minä käytän työssäni erittäin puhtaitä synteettisesti valmistettuja mineraalipigmenttejä. Hypoallergeenisiä aineita aina valmistetaan synteettisesti.

Kontraindikatiot:  Diabetes, herpes akuuttivaiheessa, syöpä (viimeisestä sädehoidosta kulunut alle vuosi), ihosairaus tai tulehdus käsiteltävällä alueella, raskaus, rintaruokinta. ADHD.

Silmien rajauksia ei tehdä, jos on silmäsairauksia.

Sattuuko?  Puudutan aluetta lidokaiinia sisältävällä pintapuudutteella,    joten Sinun täytyy kertoa minulle mahdollisista allergioistasi.  Toimenpide on kivuton myös käyttämäni koneen ORON 57 ansiosta. Se on hyvin vähätraumatisoiva kone, voimakas ja nopea. Itse pigmentointi  ei vie kuin 30 – 50 minuuttia.

Huulten pigmentointi hieman erottuu muista alueista. Ylä- tai alaluomet ja   kulmat ensin piirretään ja puudutetaan ja sitten pigmentoidaan. Huulissa  ensin piirretään raja, sitten tehdään ”naarmu” neulalla ns “elävältä” ja vasta sen jäkeen, kun raja on merkitty, puudutetaan. Huulten pigmentointi vie enemmän aikaa, koska siinä täytyy odottaa, kun puudute alkaa vaikuttamaan. Myös rajan esipiirtäminen kynällä vaatii tarkkaa työtä ja vie paljon aikaa. Kuten sanottu, itse pigmentointi ei kestä kauan. Pelkkiä huultenrajauksia, jotka ovat jo parikymmentä vuotta  täysin ”out”, en tee. Teen koko värjäyksen huuliin peittääkseni esimerkiksi siniset tai värittömät huulet tai annan väriä huuliin akvarelliteknikalla. 

Varaa aikasi kestopigmentointiin!