Eroon couperosasta! ThermaVein® TERMOKOAGULAATIO couperosan hoitoon

Ensimmäisenä Suomessa, uusi teknologia couperosan hoitoon vain Salon Krasotkassa Helsingissä

Yksittäisiä pysyvästi laajentuneita hiussuonia tai läiskinä esiintyvää punoitusta lääketieteessä kutsutaan nimellä Teleangiektasia.

VeinWeive-teknologiaa on käytetty vuodesta 1998 Isossa-Britanniassa. Laitteen kehittäjä on lääketieteen tohtori, suonikirurgi Brian Neuman. Vuonna 2012 markkinoille tuli uusin modifioitu laite ThermaVein®, jota käytetään couperosan hoitoon laajalti Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

ThermaVein®-laite poistaa hiusverisuonia kasvoista, kaulasta ja dekolteesta pysyvästi ilman ihon vahingoittumista ja sivuvaikutuksia – toisin kuin Laser tai IPL-laite, jotka polttavat ja ohentavat ihoa. ThermaVein®-hoidon jälkeen ihoon ei jää arpia tai muita jälkiä, ei tarvita toipumisaikaa.

Termokoagulaatio ei ole elektrokoagulaatio

Teknologia perustuu ultralyhyiden (4 MHz) aaltojen käyttöön. Nämä aallot lämmittävät vähitellen kudoksia, välttäen hiiltämistä, toisin kuin diatermia. Tämä mahdollistaa tehokkaan täsmähoidon ilman ihon palamista ja arpien sekä hyperpigmentaation syntyä.

Fysiologisesti: Elektrokoagulaatiossa tapahtuu ionisaatio, jolloin NaOH:n jakaantuessa syntyy Na+ ja OH-, mikä aiheuttaa kemiallisen palohaavan. Termokoagulaatio lämmittää atomeja saaden aikaan termisen palohaavan.

Kliinisesti: Elektrokoagulaatio aiheuttaa palovammoja, arpien syntymisen riskin ja parhaassakin tapauksessa tulokset ovat aika heikkoja.

Termokoagulaatio on kivutonta. Tästä hoidosta ei koskaan tule vakavia ihovaurioita. Tulokset ovat erinomaisia, koska hoitoja tarvitaan yksi / käsiteltävä alue. Esimerkiksi laserhoitoja tarvitaan kahdesta viiteen.

Ennen toimenpidettä asiakkaan täytyy tulla konsultaatioon ja toimenpiteen jälkeen kuukauden kuluttua kontrolliin.

Mitä suonia tällä laitteella saa poistaa?
Punaisia hiussuonia: couperosa, acne rosacea, kirsikka- ja hämähäkkiluomet. Sinisiä suonia ei poisteta, koska ne ovat elintärkeitä verenkierrossa.

Kauanko toimenpide kestää?
Tavallisesti 15 minuuttia.

Milloin tulos näkyy?
Heti.

Poistaako hoito hiussuonia pysyvästi?
Hoito poistaa näkyviä suonia eivätkä ne palaa takaisin. On olemassa useita syitä, jotka johtavat vaurioituneiden suonien syntymiseen.

Kontraindikaatiot
Raskaus, epilepsia, sydämen tahdistin, kemoterapia, keinorusketus (ei koske solariumia eikä auringosta saatua rusketusta).

Onko toimenpide kivulias?
Voi sanoa, että toimenpide on kivuton. Kipukynnys on kaikilla erilainen, mutta herkimmällä alueella – sierainten ympärillä – tunne on verrattavissa karvan nyppimiseen. Pintapuudutetta ei käytetä.

Paljonko couperosan hoito maksaa?

350 €/käsittelykerta (Norm. 750 €). Uuden alueen voi käsitellä kuukauden kuluttua edellisestä hoidosta.

Couperosan syitä ovat geenit, hormonaaliset muutokset, alkoholi (sekä liiallinen että hyvinkin maltillinen käyttö), tupakka, lämpötilaerot (saunasta pakkaseen tai paleltuminen), liiallinen altistuminen UV-säteilylle, aggressiiviset kosmeettiset aineet, maksasairaudet ja verenpainetauti.

Couperosa on ihon verenkierron häiriö, hiussuonten laajentuminen, jonka seurauksena on ihon punoitus. Kun hiusverisuonen seinämä on terve, se laajenee ja supistuu tarvittaessa. Suoni laajenee verenpaineen voimasta enemmän kuin pitää ja menettää kykynsä supistua. Seinämien mikroskooppiset lihaskuidut ovat ”halvantuneet” ja suonet jäävät näkyviin. Ne eivät osallistu verenkiertoon, eivät siis ravitse ihoa ja ovat ihossa täysin turhia.

Thermaveinin etuja

  • Välitön suonten katoaminen 
  • Ei pigmentaatiomuutosta käsitellyllä alueella  
  • Ei palovammoja
  • Toimenpiteen kesto max 15 min             
  • Erittäin hyvät tulokset kaikilla ihotyypeillä

Sertifioitu specialisti Alfiya Lehtinen
ThermaVein Newlands medical Centre, UK